Zwangerschapsupdate: 20 weken oftewel halfweg!

In het begin van de zwangerschap leek het alsof de dagen voorbij kropen en was het uitkijken naar dat tweede trimester. Sinds ik in het tweede trimester ben aangekomen vliegt de tijd voorbij en nu zijn we dus al halfweg!

Reacties van Joris en Arne

Arne wijst nog altijd soms enthousiast naar zijn eigen blote buik om dan ‘baby’ te zeggen. Dat het baby’tje bij mij zit en niet bij hem heeft hij niet echt door 🙂 Joris dacht eerst even dat het baby’tje ter hoogte van mijn borsten zat want ‘jij bent daar toch dikker geworden?’ Heel goed opgemerkt maar nu ook mijn buik begint te groeien is die verwarring gelukkig opgelost. Als hij nogal wild aan het spelen is en ik ‘Au’ zeg vraagt hij soms bezorgd ‘is het baby’tje nu plat?’. Dan doet hij even wat voorzichtiger aan maar hij is zijn voornemens ook weer even snel vergeten.

Kwaaltjes

In mijn vorige bericht kon ik opgelucht zeggen dat ik ondanks de lichte misselijk nog niet had moeten overgeven, helaas passeerde kort daarna de buikgriep in ons huis en dat heb ik ook mogen voelen.

Momenteel voel ik mij echter uitstekend! Ik heb een geweldig goed humeur, energie voor twee en ook mijn eetlust is fenomenaal. Aangezien ik elke dag ook nog eens heel wat kilometers fiets heb ik echt super veel honger. Gelukkig weten ze op mijn nieuwe werk dat ik zwanger ben want anders hadden ze misschien raar staan kijken van zo’n grote eetlust voor iemand van mijn formaat 🙂

Lichamelijke veranderingen

Na 4,5 maand staat de teller op ongeveer 5 kilo extra, mooi op schema dus. Vooral de laatste twee weken is mijn buik serieus gegroeid, ik heb dan ook mijn doos met zwangerschapskleding van de zolder moeten halen. De hormonen zorgen niet alleen voor een stralend humeur, ook mijn haar groeit beter en ik heb minder last van acné. Ja ik kan momenteel echt genieten van alle mooie voordelen van een zwangerschap zonder dat die buik al te veel begint door te wegen. Duimen dat dit nog even zo blijft.

Ons bolleke

Tussen week 15 en week 16 kon ik al je eerste stampjes voelen, wat is het leuk om weer leven in mijn buik te voelen! Vooral als ik zelf even rustig in de zetel of achter mijn bureau zit kan ik je duidelijk voelen bewegen. Ook wanneer ik eet geeft dat je een energieboost want ook dan voel ik veel stampjes. Enkele dagen nadat ik je voor het eerst voelde kon ook Thijs je bewegingen voelen. Bij de extra echo op 16 weken werd er gelukkig een perfect werkend hartje vastgesteld, hoera! Het is nog even wachten tot 24 weken voor een grondige screening van alle organen maar de kans dat alles goed blijft gaan is groot. Wat ze ook allemaal testen of onderzoeken, uiteindelijk zullen we pas bij de geboorte weten of je echt helemaal ok bent en daar heb ik in tegenstelling tot vorige keer dan ook vrede mee. Ik geniet van deze periode want aangezien het de derde keer is weet ik dat er nog een moeilijk stuk te wachten staat.

1 gedachte over “Zwangerschapsupdate: 20 weken oftewel halfweg!

  1. wat fijn dat alles zo goed verloopt en datje de kinderen er al van bij het begin in betrekt – ‘k ben echt blij voor je – houden zo en wees heel voorzichtig ! nanan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *