Binnengluren in de babykamer

Zoals jullie in mijn vorige zwangerschapspost konden lezen gaat het hier goed in het tweede trimester. De energie die ik heb is dan ook ideaal om de baby kamer klaar te maken, tenminste… moest dat nodig zijn!

Het is eigenlijk heel simpel: het nieuwe baby’tje zal gewoon de kamer krijgen die momenteel door Arne in gebruik is. Deze kamer was op de valreep af vlak voor zijn geboorte. Niet dat dat me toen veel stress bezorgde, baby’tjes slapen de eerste maanden toch gewoon bij ons op de kamer, maar het was leuk dat we een mooie kamer hadden voor zijn verzorging. Er is wel heel wat tijd en werk gestoken in deze kamer.

Een klein jaar voor Arne geboren werd verhuisden we naar dit huis en gingen aan de slag voor een grondige renovatie. Zo zag het er toen uit: 

Dat kon beter. Het begon met een nieuw dak dat stevig geïsoleerd werd, dé basis voor duurzaam wonen. De isolatie werd afgewerkt met een dampscherm en daarop kwamen Gyproc platen. Ook de wand met Joris zijn slaapkamer werd opnieuw van Gyproc verzien en werd geïsoleerd (kwestie van het babygeween wat te dempen) en de elektriciteit werd opnieuw gelegd. Behang werd verwijderd en alle muren werden volledig opnieuw bezet. Een serieus werkje waarvoor we mijn schoonvader heel erg dankbaar zijn! Tenslotte werd de vloerbekleding vervangen door nieuwe laminaat want dit is gemakkelijk in onderhoud en slijtvast. Tegenwoordig heb je ook duurzaam tapijt maar dat is eerder iets dat ik voor onze slaapkamer zou overwegen.

Qua afwerking kozen we voor een vrolijke accentkleur: geel! Voor ons geen typische babymotiefjes of een echte jongens/meisjes kamer. Niet alleen vind ik dat niet zo mooi, de gele kleur past gewoon bij alle leeftijden zodat we over een paar jaar niet opnieuw moeten renoveren. De inrichting is nogal sober, voor ons primeert vooral de praktische kant. Het babybedje is een stuk dat in Thijs zijn familie wordt doorgegeven en in plaats van een commode gebruiken we gewoon een ikea ladenkast. Deze heeft de perfecte hoogte en afmetingen om als verzorgingstafel dienst te doen! Er staat nog een slaapzetel die we nergens anders kwijt konden en een boekenkast, opgevuld met lakentjes. Eén kader met foto’s uit Arne’s eerste babyjaar en een mobiel voor het raam maken de kamer compleet. In plaats van sober kan je het ook minimalistisch noemen, eigenlijk zijn wij gewoon vooruit op alle hypes :p

 

 

En wat gebeurt er dan met Arne? Die verhuist binnenkort naar een groot bed en mag mee met Joris op de kamer slapen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat aflopen 🙂

Dit artikel bevat een gesponsorde link.

5 gedachten over “Binnengluren in de babykamer

  1. Oh, mooi! Wij kozen ook voor geel, maar als accentkleur. De kamer van J. is nog altijd niet af, maar ze zal het slapen er (gelukkig!) niet om laten. Eigenlijk is het maar best ook, want nu heb ik veel leukere ideeën met de rust die er terug is.
    Geniet nog van je zwangerschap!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *