40 dagen lezen

Elk jaar ga ik met de vasten een uitdaging aan, 40 dagen om een goede gewoonte aan te nemen. Dat werkt bij mij veel beter dan goede voornemens aan het begin van het nieuwe jaar. Al enkele keren deden we mee met Dagen Zonder Vlees. Daar is het effect nog altijd van te voelen en vorig jaar at ik zelfs voor het eerst een heel jaar vegetarisch! Omdat Dagen Zonder Vlees toen dus geen uitdaging meer vormde besloot ik vorig jaar deel te nemen aan 40 dagen bloggen, een initiatief van Kathleen van verbeelding.org. Het bloggen heeft mij en mijn blog toen deugd gedaan. Ik zou dit jaar opnieuw mee kunnen doen maar besloot het dit jaar anders aan te pakken. Naast dat ik graag schrijf is lezen ook één van mijn grote passies… en dat heb ik de voorbije weken amper gedaan. Daarom mijn persoonlijke challenge voor de komende 40 dagen: elke dag minstens 30 minuten fictie lezen! Geen blogs, geen tijdschriften, geen wetenschappelijke literatuur, maar echte boeken.

Je zou je kunnen afvragen of elke dag iets doen wat je graag doet wel een uitdaging is. Moet je in de vasten niet juist slechte gewoonten afleren? Of iets gaan doen dat je niet graag doet? Want iets dat je graag doet doe je toch al genoeg?  Voor mij is dat niet zo (en ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben). Ik ben iemand die eerst alle moetjes afgewerkt wil hebben vooraleer ik aan de leuke dingen begin. En ja, taakjes zijn er altijd genoeg dus wordt dat lezen vaak opgeschoven, uitgesteld en uitgesteld. Terwijl dingen doen die je graag doet ook belangrijk is! Vandaar dat ik er even een verplichting van maak. Maar worden andere mensen daar nu ook beter van? Verbeter ik de wereld daarmee? Of is het gewoon egoïstisch? Af en toe jezelf gelukkig maken heeft volgens mij wel degelijk een positieve impact op je omgeving. Al is het maar omdat gelukkige mensen vrolijker zijn en geluk besmettelijk is! Boeken genoeg op mijn te lezen lijstje dus ik ga aan de slag en zet mij even rustig neer 🙂

Welke uitdaging gaan jullie aan?

3 gedachten over “40 dagen lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *