Fietstocht van de maand: februari 2018, met de fiets op zwangerschapscontrole

Ik gebruik heel vaak de fiets voor mijn verplaatsingen. Fietsen vind ik geweldig omdat ik dan van de frisse buitenlucht kan genieten, het is mijn sportmomentje zonder dat ik er extra tijd voor vrij moet maken en ik moet geen parkeerplaats zoeken. Het lijkt bijna een bijkomstigheid maar fietsen is natuurlijk ook goed voor het milieu. Daarom begon ik een reeks waarin ik elke maand een fietstocht beschrijf. Naar waar gingen we? Wat waren de weersomstandigheden? En hoe paste ik mijn kledij en fietsuitrusting daaraan aan? 

Bestemming: UZA

Afstand: 850 m

Weersomstandigheden: Midden in de koudeprik, temperaturen van -1 °C en een gure wind

Tijdstip: 13.24 u -12.28 u

Duurtijd: 4 minuten

Fietsuitrusting: Fietstas

Wie? Ik

Kledij: wanten, sjaal, jas met knoopjes

Opmerkingen:

Ondanks de koude zit ik nog dagelijks op de fiets. Mijn trucs om het warm te hebben? Op één staan mijn dikke wanten, mijn ontdekking van het jaar. Natuurlijk had ik al wel gehoord dat wanten warmer zouden zijn dan handschoenen, maar ik had nu eenmaal handschoenen dus was de aankoop van wanten niet dringend en werd die altijd maar uitgesteld. Tot een paar weken geleden en eerlijk gezegd was ik echt verwonderd van het verschil! Vanaf nu ben ik een echte wantenfan 🙂 Mijn tweede truc die ik de afgelopen dagen toepaste is mijn regenbroek over aan doen. Simpel maar dat extra winddichte laagje maakt het fietsen een heel stuk aangenamer. En die jas met knoopjes is gewoon een noodzaak. Momenteel ben ik 6 maanden zwanger en past mijn dikke winterjas niet meer, een jas met overslag waarvan ik een knoopje kan openlaten is dan ook mijn oplossing. Voor mij geen zwangerschapsjas die je maar een paar maanden kan dragen. Dus ja, de koude houdt mij niet tegen om te fietsen, voor elk weer is er een geschikte uitrusting om het fietsen aangenaam te maken.

Het uitstapje van vandaag ging naar het UZA voor een zwangerschapscontrole. Een kort ritje voor mij 🙂 De zon die elke dag straalt maakt dat het toch aangenaam fietsen is. Als je goed kijkt op de foto hieronder zie je in het midden van de foto tussen de twee lantaarnpalen een reiger! Waarschijnlijk moet die nu op zoek gaan naar eten in het gras nu de grachten zijn dichtgevroren. Met de zwangerschap verloopt alles goed. Het buikje groeit, de baby groeit en beweegt goed en ik kan nog steeds vlot fietsen. Van mij mag het zo blijven duren!

   

 

4 gedachten over “Fietstocht van de maand: februari 2018, met de fiets op zwangerschapscontrole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *