Doopsuiker bloempotjes, zo maak je ze:

Enkele weken voor Emile geboren zou worden gingen we aan de slag om deze originele doopsuiker bloempotjes te maken. Aangezien ik heel erg hou van bloemen en bijen ging ik op zoek naar een knutselideetje in dit thema. Voor de geboorte van Joris haakte ik allemaal kleine bijtjes en bij Arne trakteerden we de bezoekers op een klein potje honing met origineel etiket (iets wat ik met veel plezier voor je maak moest je dit zelf graag willen, kijk maar op de honing pagina). Na de bijtjes en de honing werd het thema deze keer dus zonnebloemen!

bloempot doopsuiker

Benodigdheden:

  • kleine bloempotjes (doorsnede 5 cm)
  • geel karton
  • donkerbruine lentilles
  • geel lint
  • vershoudfolie
  • krimpfolie
  • watervaste zwarte stift, geel kleurpotlood, schaar
  • kleine zakjes met sluiting
  • zonnebloemzaadjes

Het meeste werk bestond uit het knippen van de bloemblaadjes. Hiervoor maakte ik een kartonnen sjabloon om de vorm op geel karton uit te tekenen. In elk bloempotje werden 7 blaadjes geschikt. Als je weet dat ik zo’n 80 bloempotjes gemaakt heb, komt dit dus neer op 560 bloemblaadjes! Gelukkig kon ik voor het knippen op hulp rekenen van de toekomstige meter en Thijs.

Vervolgens vulde ik kleine zakjes met twee zonnebloempitjes. Die kunnen de mensen achteraf in het kleine bloempotje planten. Zo staan er binnenkort hopelijk heel wat zonnebloemen verspreid over verschillende tuinen. Mooie bloemen waar alle bijen van kunnen profiteren! Bovenop de zaadjes kwamen de suikerbonen. Een handvol donkerbruine lentilles legde ik op een stuk vershoudfolie dat ik toedraaide en met de bolle kant naar boven in het bloempotje plaatste.

Tenslotte maakte ik nog kleine bijtjes met Emile zijn naam op om aan het lint te hangen, hiervoor gebruikte ik krimpfolie. Je kan op krimpfolie gewoon tekenen met watervaste stift en kleurpotloden. Dan knip je de vorm uit en leg je die ongeveer 5 min in de oven op 150°C. Doordat de vorm krimpt krijg je een hard plastieken hangertje dat je bijvoorbeeld aan een sleutelbos kan hangen. Vergeet niet voor je het bijtje in de oven legt met een perforator een gaatje te maken!

 

 

1 gedachte over “Doopsuiker bloempotjes, zo maak je ze:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *