Op stap met WiBi: de Wilrijkse bijenwandeling

Afgelopen zondag gingen we nog eens met z’n allen op stap. Letterlijk, want fietsen met Emile is momenteel nogal lastig omdat ik hem nog te klein vind voor het hangmatje in onze fietskar (dat schokt heel erg als je over een drempel rijdt). Gelukkig is er in Wilrijk sinds kort een bijenwandeling, een wandel van 5 km langs 9 mooie plekjes waar het voor bijen leuk verblijven is. Ideaal dus voor een imkermama met kindjes ūüėČ

We vertrokken met Emile in de wandelwagen en Joris en Arne op hun step, maar er werd heel wat gewisseld. Als Arne moe was ging hij in de buggy en soms nam Joris een pauze. Joris racet super snel met zijn step, als hij rond stept moet hij altijd op ons wachten, maar met Arne is het omgekeerd. Emile wisselde ook tussen wandelwagen en draagdoek. Je kan je indenken dat die 5 km dus niet op één twee drie afgelegd waren. 

De wandeling zelf was mooi en ging voornamelijk door parken en langs rustige wegen. Zo kwamen we voorbij plekken die niet alleen interessant zijn voor bijtjes maar ook voor kinderen: het mooie Park van Eden met bijenhotel … √©n speeltuin, de prairietuin aan de Bist … met speeltuin, het grasveld achter de heuvel in het Steytelinck park … met speeltuin, … Onderweg een tussenstop voor een ijsje maakte de uitstap helemaal geslaagd. Joris verzamelde onderweg de letters die op de paaltjes te vinden waren en zo’n 3 uur later kwamen we moe terug thuis aan. Een echte aanrader! De kaart is te krijgen op het districtshuis en op de jeugddienst van Wilrijk, meer info kan je hier vinden.

2 gedachten over “Op stap met WiBi: de Wilrijkse bijenwandeling

  1. tof zo met allemaal – de plantjes die jij gekozen hebt zijn een succes : ze
    zitten altijd vol bijtjes en vlinders – produceren ze met dit warm weer meer honing ?

    1. Blij te lezen dat het goed gaat met de plantjes! Bij warm en droog weer kunnen de bijen meer uitvliegen om nectar te zoeken dan wanneer het regent dus normaal gezien maken ze dan meer honing. Maar als het zoals nu heel droog is kan het zijn dat de plant minder nectar gaat aanmaken omdat hij minder water beschikbaar heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *