Emile 1 maand

Liefste Emile, 

Ondertussen ben je al 1 maand oud. Dat lijkt nog niet zo veel maar toch kunnen we ons al niet meer indenken hoe het was zonder jou.  

Ook al ben jij ons derde kindje, de eerste uren met jou zijn weer heel bijzonder. De vroedvrouw helpt met aanleggen en meteen begin je te drinken. Omdat het al avond is stellen we het bezoek uit tot de volgende dag, je papa en ik nemen uitgebreid de tijd om je te knuffelen en het goede nieuws te verspreiden. We krijgen zoveel gelukwensen dat de gsm van je papa het begeeft! In het begin is het weer even zoeken. Moeten we je wakker maken om te eten of je even laten bekomen van de bevalling? Toch maar even raad vragen aan de vroedvrouw: wakker maken is het advies. Zo zal de borstvoeding goed op gang komen. We delen een tweepersoonskamer dus moet je papa thuis gaan slapen. Die eerste nacht alleen met jou is voor mij heel spannend, je bent die nacht heel alert en ik moet mij geen zorgen meer maken, vanaf dan laat je mij telkens luid en duidelijk weten wanneer je honger hebt.  

De volgende ochtend staat je papa weer snel bij ons. Het is even wachten op de kinderarts en gynaecoloog maar alles is in orde dus kunnen we naar huis. Daar kunnen je grote broers voor het eerst kennis maken. Die zijn heel nieuwsgierig en heel trots op ‘hun’ baby’tje. Heel veel kusjes en knuffels krijg je van hen. Joris stelt duizend en één vragen: ‘Waarom beweegt die als die slaapt? Kan die al fruit eten? Waarom zijn die pampers zo klein?’ Arne moeten we wat intomen want hij wil zo enthousiast kusjes geven dat hij je meermaals bijna een kopstoot geeft. Al snel leren we hem om kusjes op je buik te geven. Heel vrolijk schudt hij ook jouw handje waarbij hij luid ‘hallo’ zegt. En als hij met zijn peuterstemmetje heel schattig ‘Memile of ‘Mile zegt dan smelten we helemaal.

 

Omdat we voor een verkort ziekenhuisverblijf kozen komt de vroedvrouw nog regelmatig controleren hoe het met ons gaat. Na vijf dagen zit jij alweer op je geboortegewicht en ik heb een goede bevalling achter de rug waarvan ik vlot herstel. Toch wil een derde kindje niet zeggen dat alles vlekkeloos verloopt. Je hebt bijvoorbeeld wat hulp nodig om een goede hap te nemen bij het drinken, na een paar dagen komt bij mij de stuwing, en ook de hormonen zorgen voor de nodige stemmingswisselingen. Het grote verschil met een eerste kindje is voor mij dat ik al deze probleempjes al eens eerder heb meegemaakt en dus weet wat ik eraan kan doen en dat het ook weer over gaat. Dat zorgt voor heel wat gemoedsrust.  

Al snel gaat het leven weer zijn gewone gangetje. Grote broer Joris gaat naar school en broer Arne naar de créche. Zo heb ik die eerste weken tijd om aan jou te wennen en wat te rusten. Wanneer je één week oud bent gaan we voor het eerst samen iets drinken. Er volgt een eerste autorit met vijf waarbij het wat puzzelen blijkt met de autostoelen, een eerste flesje gekolfde melk bij de grootouders, een eerste keer wasbare luiers, … Al die eerste keren leg ik zoveel mogelijk vast op foto én video. Bij Arne had ik het de eerste dagen zo druk dat ik weinig foto’s genomen heb, iets waar ik wel wat spijt van heb. Deze keer compenseer ik dat ruimschoots. Het is mooi weer dus gaan we regelmatig een wandelingetje maken met de draagdoek. Je hebt last van reflux dus wordt je het liefste rechtop gedragen.  

Wanneer je drie weken oud bent begint de grote vakantie voor grote broer Joris. De eerste week gaat hij samen met papa op kamp, die is als jeugdwerker verantwoordelijk voor de praktische kant van het kamp. Arne gaat logeren bij de grootouders en zo heb ik jou een hele week voor mij alleen. Een rustige maar vermoeiende week waarin ik dag en nacht insta om jou te troosten, zo leer ik je heel goed kennen. Ik merk dat je steeds meer en meer last krijgt van de melk die omhoog komt. Op advies van de kinderarts starten we met medicatie en na twee dagen is er duidelijk verbetering, oef. 

Automatisch beginnen we te vergelijken. De vraag is deze keer niet of je het meest op mama of op papa lijkt, maar welke trekken je van je grote broers hebt. Niet eenvoudig, we geraken er maar niet uit op wie jij lijkt. Jij bent gewoon jij, een uniek en prachtig persoon! 

4 gedachten over “Emile 1 maand

  1. We zijn heel fier op onze vijfde achterkleinzoon Emile.
    We zijn begonnen met vijf kleindochters en die hebben op hun beurt er voor gezorgd dat we nu vijf achterkleinzonen hebben. Super !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *