Pilea baby’s

Een tijdje terug kreeg ik de vraag van Smartphoto of ik één van hen producten wou uittesten. Meteen kreeg ik een idee, hoe leuk zou het niet zijn om bloempotjes te hebben met foto’s van onze drie kindjes? Perfect voor iemand die van plantjes houdt, al denk ik dat ik nog wel wat familieleden hiermee een plezier zou kunnen doen. De bloempotjes vulde ik op met stekjes van mijn reusachtige Pilea plant, voluit Pilea Peperomioides oftewel Pannenkoekenplant, en zelf twee jaar geleden gekregen als stekje. Pilea’s stekken is heel gemakkelijk:

Pilea, pannenkoekenplant

Stap 1: Aan de basis van de moederplant verschijnen scheuten van nieuwe plantjes, deze kan je met een scherp mesje los snijden.

Stap 2: Deze stekjes hang je in een glas met water totdat ze wortels beginnen krijgen. Je kan ze met de blaadjes laten steunen op tandenstokers zodat ze niet in het water wegzinken.

Stap 3: Je vult een potje met potgrond en zet de plantjes erin. Geef de plant af en toe water en voldoende licht en binnenkort kan je van deze plantjes weer nieuwe stekjes nemen! Hoe groter de pot waarin je ze plaatst, hoe groter de plant wordt.

Het moeilijkste aan heel deze operatie? Foto’s nemen van de kindjes! Emile was nog maar net één maand en liet zich eigenlijk nog het gemakkelijkste fotograferen. Die andere twee, dat was lastiger. Toch hebben we ook een leuke foto van hen drietjes, al is het niet de klassieke foto waarbij iedereen mooi in de camera kijkt…

De bloempotjes kreeg ik cadeau van Smartphoto in ruil voor een link naar hun website.

4 gedachten over “Pilea baby’s

  1. Mij zou je zeker plezier doen met zo’n pannekoekenplantje en vooral de potjes met de fotos van je zoontjes erop. Het is ook een dankbare plant die zeer goed groeit. Ik ben kandidaat !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *