Fietstocht van de maand: september 2018, help mijn man is een politieker!

Ik gebruik heel vaak de fiets voor mijn verplaatsingen. Fietsen vind ik geweldig omdat ik dan van de frisse buitenlucht kan genieten, het is mijn sportmomentje zonder dat ik er extra tijd voor vrij moet maken en ik moet geen parkeerplaats zoeken. Het lijkt bijna een bijkomstigheid maar fietsen is natuurlijk ook goed voor het milieu. Daarom begon ik een reeks waarin ik elke maand een fietstocht beschrijf. Naar waar gingen we? Wat waren de weersomstandigheden? En hoe paste ik mijn kledij en fietsuitrusting daaraan aan? 

Bestemming: wijk Elsdonk

Afstand: 6,5 km

Weersomstandigheden: Zo’n 15 °C en wat motregen

Tijdstip: 15.50 u -17.09 u

Duurtijd: 1 u 19 min

Fietsuitrusting: Fietstas

Wie? Ik

Kledij: regenjas

Opmerkingen: Het feit dat ik nu pas blog over een fietstocht van september zegt genoeg: het is hier momenteel super druk! Dat komt niet alleen doordat ik terug begonnen ben met werken maar heeft ook alles te maken met de aankomende verkiezingen. Ik zit namelijk met een politieker in huis… Thijs Van den Brande staat in Wilrijk op plaats 3 van de CD&V lijst, en dat betekent campagne voeren. Mensen informeren over wat hij belangrijk vindt en wat hij wil verbeteren in Wilrijk. Fietsveiligheid en het district inrichten als tuin van alle Wilrijkenaars vormen zijn speerpunten. (Zou mijn invloed daar voor iets tussen zitten?) Maar bovenal wil hij mensen gelukkig maken, want er is dringend actie nodig op vlak van mentaal welzijn. Hoe hij dat concreet wil aanpakken kan je lezen op zijn blog of bekijken in dit kort filmpje:

Zijn campagne vindt dus voor een groot stuk online plaats met blogs, facebookberichten en filmpjes. Toch ontbreekt ook het klassieke verkiezingsdrukwerk niet. Er komt bijna geen licht meer binnen in onze living door de affiches aan de ramen, honderden brieven werden geschreven en duizenden! folders gebust. Thijs knutselde zelfs een campagnefiets in elkaar! En ja, ook al ben ik tegen verkiezingen, ook ik draag mijn steentje bij omdat ik vind dat hij het echt verdient. Vandaar deze blogpost over het uurtje dat ik folders voor hem gebust heb. De volgende campagne die ik voer is er wel één om dit soort verkiezingen af te schaffen 🙂

2 gedachten over “Fietstocht van de maand: september 2018, help mijn man is een politieker!

  1. Sofie ge zijt een duizendpoot ? wat jij allemaal doet gaan werken, kinderen grootbrengen, tuinenaanleggen uw biekes verzorgen je man steunen in zijn kieskampje en ik vergeet er waarschijnlijk nog . Proficiat ? overdoe het niet das meme die spreekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *