Verjaardagsbrief aan Arne: 3 jaar!

Lieve Arne,

 

Ondertussen ben jij al drie jaar! Weeral een grote sprong vooruit ten opzicht van mijn vorige brief. En springen doe jij graag, haha. Met veel blutsen en builen tot gevolg, dat is dan weer minder grappig. Je bent gewoon altijd enorm enthousiast en misschien een tikkeltje roekeloos. Dat in combinatie met een dosis vermoeidheid af en toe zorgt voor de nodige valpartijen. En misschien komt het ook wel doordat we je niet continue in het oog kunnen houden, je bent immers niet de enige in huis. Enfin, de schade blijft uiteindelijk beperkt en we hopen dat dat zo blijft.

Het voorbije jaar groeide jij uit van schattige peuter naar vrolijke kleuter. Samen met je grote broer vertrok je op 3 september voor het eerst naar school. Die eerste dag had je vrolijke enthousiasme nog de overhand. Daarna was het enthousiasme veel minder groot…. Brullen, op de grond gaan liggen, je haalde alles uit de kast om duidelijk te maken dat je vééél liever gewoon bij mama bleef. Nochtans is het verdriet elke dag van korte duur en amuseer je je wel in de klas. Sinds enkele weken stap je zelf, langzaam slenterend, de streep naar de speelplaats over. Ach ja, jouw aanhankelijkheid heeft wel iets en de kans is groot dat ik in mijn volgende verjaardagsbrief zal kunnen schrijven hoe jij elke ochtend de speelplaats op spurt.

En dan het eten. Jij was en blijft onze kieskeurige eter. Dat betekent niet dat je slecht eet. Nee, je bent gewoon extreem wantrouwig tegenover nieuwe zaken. Zo eet je wel gerookte zalm, frietjes, seranoham, en boterhammen met “samali”, maar met groentjes, pasta, rijst, aardappelen, daar moeten we nog steeds niet mee afkomen. Eigenlijk zou jij liefst hebben dat het altijd vieruurtjes tijd was 🙂 Een yoghurtje (zonder stukjes) en een koekje (mét chocolade!) en jij bent in je nopjes. Onze uitdaging voor het komende jaar: jou groentjes leren eten!

Praten doe je uitstekend. Althans dat vind jij 😉 Wij hebben soms toch wat moeite om je gemompel te verstaan. De intonatie waarmee je praat heb je helemaal van je grote broer Joris overgenomen, dat vond in ieder geval zijn juf en ik moet haar gelijk geven. Er zijn nog wel meer dingen die je van je grote broer na-aapt. Joris zelf is daar niet altijd blij mee. Toch zijn er ook heel wat momenten dat jullie wel samen plezier maken. Samen in bad gaan is bijvoorbeeld altijd een feest. En op ons bed gekke kuren doen, dat ook.

Sinds een goed half jaar ben jij trouwens zelf ook grote broer. In het begin was je vooral erg nieuwsgierig naar Emile. Je experimenteerde met je vinger in zijn mond te stoppen, de zuigreflex van Emile vond je geweldig, en je interesse neemt alleen maar toe. Ook al ben je soms wat ruw, gaandeweg ontdek je wat Emile leuk vindt, hoe je hem kan troosten en hoe je hem aan het lachten kan brengen. Jij bent de eerste die Emile wel 10 minuten aan een stuk hardop deed lachen, gewoon door zijn drinkbeker op je hoofd te zetten 🙂

Ook wij zijn heel erg blij met ons lief, schattig, ondeugend monstertje!

 

Dikke kus,

Je mama

 

 

 

2 gedachten over “Verjaardagsbrief aan Arne: 3 jaar!

  1. en een heel bord chips gaat er ook wel heel vlot in en die
    guitige lieve oogjes heb je ook nog altijd, en je begint nu toch
    ook al bij de grote jongens te horen, hé

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *