20 dingen die ik graag doe

Het is al een hele tijd geleden dat ik nog iets schreef. Tekort aan tijd en vermoeidheid zijn de belangrijkste redenen. Maar voor het eerst sinds lang heb ik een aangenaam weekend achter de rug waarin ik gewoonweg meerdere dingen heb kunnen doen die ik al heel lang wou doen: lezen, in bad gaan, wandelen,… Toen ik dan de blog van Fieke zag over de 20 dingen die zij graag deed kreeg ik zin om mijn eigen lijstje ook te delen. Want bloggen is ook iets dat ik graag doe!

Prinses op de kikkererwt was de eerste die haar lijstje deelde. De bedoeling is om naast de dingen die je graag doet te schrijven hoe lang het al geleden is dat je ze deed en vervolgens 2 dingen van je lijstje te kiezen die je nog deze week gaat doen. Hier komt mijn lijstje, in random volgorde:

 1. bloggen (nu, maar daarvoor al bijna 3 maanden geleden)
 2. een boek lezen (5 maanden geleden!)
 3. wandelen (vandaag)
 4. in bad gaan (twee dagen)
 5. yoga (één dag)
 6. fietsen (vandaag)
 7. naar de cinema gaan (6 dagen)
 8. koekjes of taart maken (2 weken)
 9. naar de bibliotheek gaan (2 maanden)
 10. op reis gaan (9 maanden)
 11. in de tuin werken (vandaag)
 12. ongestoord slapen (veel te lang, minstens een jaar geleden)
 13. kaartjes schrijven (vandaag)
 14. op date gaan met Thijs (6 dagen)
 15. op restaurant gaan (6 maanden)
 16. ’s ochtends in bed knuffelen met de kindjes (enkele dagen)
 17. lange fietstocht maken (anderhalf jaar)
 18. kamperen (anderhalf jaar)
 19. thee drinken (vandaag)
 20. afspreken met vrienden (een week)

Twee dingen die ik deze week nog ga doen: een boek lezen en iets lekkers maken.

Nog een leuk weetje: Thijs lanceerde vorige week zijn Gelukszaaiers app! Een app om wat meer tijd te maken om dingen te doen die je graag doet en mensen te vinden die mee willen doen. Ik merk dat de dingen die ik graag doe vooral dingen zijn om alleen te doen (met 3 kinderen in huis is tijd alleen zeldzaam), maar uiteindelijk kan je die ook delen door erover te bloggen of ze in te app te zetten. Zo ontdek je nieuwe dingen en het kan ook gewoon motiveren, zoals mijn yogamomentje iedere woensdag met Adriene ;).

 

7 gedachten over “20 dingen die ik graag doe

 1. Ik treed de Gelukzaaiers to # super leuk lijstje!
  Maar daar ga je wel een tijdje zoet mee zijn, geen erg geniet er maar van. Dingen die je graag doet daar wordt je pas gelukkig van ?

  1. Dankje! Ik ben echt een grote fan van Adriene 🙂 Ze straalt positiviteit uit en de filmpjes zijn zowel geschikt voor beginnende als gevorderde imkers. Heb net haar ‘dedicate’ reeks afgewerkt, een reeks van 30 filmpjes. Gewoon proberen zou ik zeggen.

 2. Pingback:20 dingen die ik graag doe (3/40) – fiekefatjerietjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *