Fietstocht van de maand: maart 2019, op en onder de Schelde

Ik gebruik heel vaak de fiets voor mijn verplaatsingen. Fietsen vind ik geweldig omdat ik dan van de frisse buitenlucht kan genieten, het is mijn sportmomentje zonder dat ik er extra tijd voor vrij moet maken en ik moet geen parkeerplaats zoeken. Het lijkt bijna een bijkomstigheid maar fietsen is natuurlijk ook goed voor het milieu. Daarom begon ik een reeks waarin ik elke maand een fietstocht beschrijf. Naar waar gingen we? Wat waren de weersomstandigheden? En hoe paste ik mijn kledij en fietsuitrusting daaraan aan? 

Bestemming: een tochtje naar linkeroever en weer terug

Afstand: 35 km

Weersomstandigheden: 12 °C en volop zon

Tijdstip: 13 u – 17 u

Duurtijd: 4 u

Fietsuitrusting: Fietsstoeltje, aanhangfiets én fietskar

Wie? eerste tochtje met vijf!

Kledij: lange broek en jas

Opmerkingen: Mijn voornemen om afgelopen week nog eens een boek te lezen is niet gelukt MAAR we deden wel één van mijn andere favoriete dingen: een fietstochtje maken! Het was de eerste keer dat we met vijf onderweg gingen voor een langere tocht. Joris nam plaats op de aanhangfiets achter papa en ik kon het zware werk doen met Arne op het fietsstoeltje en Emile in de fietskar 😉 (de reden is puur praktisch, ik heb een bagagedrager verlenger om door de week naast een fietsstoeltje ook nog fietstassen te vervoeren, dit gaat niet samen met de stang van de aanhangfiets die ter hoogte van het zadel wordt vastgemaakt).

Even een paar knooppunten aanklikken op fietsnet en we konden vertrekken. Eerst ging de tocht onder de schelde, via de fietstunnel, en vervolgens keerden we met de veerboot terug. Sinds onze laatste tocht waren er enkele nieuwe stukjes fietspad langs de schelde aangelegd met prachtig uitzicht en een druk bezet bijenhotel langs de weg. Onderweg begonnen we te dromen van een nieuwe fietsvakantie. Verschillende opties passeerden de revue: een hippe long tail bike aanschaffen, een cargobike (soort elektrische bakfiets), een duofiets met vooraan ligfiets, … er zijn tegenwoordig echt heel veel opties maar we hebben nog niet echt iets gevonden waarbij Emile nog wat kan liggen voor een dutje onderweg én we ook nog alle bagage meekrijgen. Nu zoek ik een andere oplossing: bagagevervoer. Zal het ons lukken? Wie weet… alle tips zijn welkom!


1 gedachte over “Fietstocht van de maand: maart 2019, op en onder de Schelde

  1. wat tof dat Emile al papa kan zeggen en wat een onderneming om met zijn allen
    er op uitte trekken !
    en wat worden ze, groot – ben benieuwd naar de zomerplannen !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *