Mijn 7 favoriete theesoorten*

*Voor de eenvoud spreek ik enkel over thee maar in feite zijn kruideninfusies zoals kamille, rooibos en munt geen thee omdat ze geen blaadjes van de theeplant bevatten.

1. Earl Grey

Eigenlijk ben ik vrij conservatief in mijn theekeuze. Ik drink graag doodgewone zwarte thee. Maar er is één theesoort die er voor mij bovenuit steekt en dat is Earl grey thee. De smaak is iets verfijnder door de toevoeging van bergamotolie. De klassieke Earl Grey is gemaakt van een mengeling van verschillende zwarte theesoorten maar ik dronk ook al Earl Grey thee van Rooibos en ook groene Earl Grey thee vind ik een leuke afwisseling.

2. Zwarte thee

‘Gewone’ zwarte thee is dus een echte favoriet van mij! Ik drink al mijn thee liefst met een klein beetje suiker om de smaken te versterken en eventuele bitterheid wat weg te nemen. Bij zwarte thee vervang ik de suiker af en toe graag door een beetje van mijn eigen honing 🙂 Ik zorg er wel voor dat ik eerst de thee uitschenk zodat die een klein beetje kan afkoelen voordat ik honing toevoeg, want van kokend heet water gaan veel goede eigenschappen en smaak van de honing verloren. Een andere lekkere versie is een schijfje verse citroen in mijn ‘gewone’ thee, mmm.

3. Kamille met vanille en manuka honing

Kamille thee is gekend om zijn kalmerende werking. De thee van Pukka bevat daarnaast ook venkel waardoor het voor mij de ideale thee is om ’s avonds te drinken. Ik ben begonnen met venkelthee te drinken kort na de geboorte van Arne omdat venkel de krampjes zou verlichten en effectief, als ik venkelthee dronk had Arne minder last na de voeding! Zelf vond ik het lekker smaken en ik merk ook dat het mijn eigen spijsvertering wat verbetert dus dit is een favoriet gebleven.

4. Rooibos

Tegenwoordig drink ik vaak meerder tassen thee per dag. Om de hoeveelheid zwarte thee wat te beperken wissel ik af met Rooibos thee. De Rooibos Yogi thee bevat naast Rooibos nog heel wat kruiden die de thee een wat pittigere smaak geeft.

5. Love thee (Kamille thee met roos en lavendel)

Deze thee heeft dezelfde basis als de kamille thee van Pukka maar de bloemblaadjes geven de thee een heerlijke geur en smaak.

6. Muntthee

De frisse smaak van muntthee hoort ook in mijn lijstje van favorieten. Munt is net zoals venkel goed voor de spijsvertering en is bovendien ideaal bij verkoudheden.

7. Groene thee met citroen

Groene thee is minder sterk dan zwarte thee en drink ik liefst bij het middageten. De combinatie met citroen vind ik ideaal.

Smaken waar ik niet van hou: gember en cardemom (vaak in Chai thee).

Deze thee was een cadeautje van Kazidomi, een webshop waar je voordelig gezonde en biologische producten kan kopen. Wie interesse heeft om zelf lid te worden kan via de code NATUURLIJKSOFIE20 20 euro korting krijgen op het lidmaatschap.

2 gedachten over “Mijn 7 favoriete theesoorten*

  1. Ik had een tijdje geleden ook kamillethee met vanille, maar ze verkopen die niet meer (ik had die van bij Holland & Barrett). Mijn favoriet nu is ook groene thee met citroen, of groene thee met jasmijn. En Pukka is één van mijn favoriete merken. De ‘relax’ vind ik heerlijk!
    En verse muntthee. Mmmmm! Chai vind ik wel lekker.

    1. Ik heb het al een paar keer geprobeerd, Chai, maar het is zoiets als koriander denk ik, die smaak ligt mij echt niet. Jasmijnthee is ook lang een favoriet geweest maar heb ik zoveel gedronken dat ik hem wat beu ben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *