Verjaardagsbrief aan Joris: 6 jaar!

Liefste Joris,

Vandaag ben jij al 6 jaar. Ongelofelijk! Het is toch wel weer een keerpunt want over enkele maanden ben jij geen kleuter meer. Dan ga je naar het eerste leerjaar om te leren lezen en schrijven. De volgende brief lees je dus misschien helemaal zelf! Ik heb daarom even getwijfeld of ik mijn brief aan jou nog zou publiceren. Want als jij je brief zelf kan lezen kunnen ook vriendjes dat binnenkort. Eigenlijk is dat niet GDPR verantwoord 🙂 Maar ik doe het dus toch want eigenlijk heb ik helemaal niets slechts over je te zeggen. En als je me vraagt om de brieven of andere blogs offline te halen, dan doe ik dat gewoon.

Het afgelopen jaar is er veel veranderd, je kleine broertje Emile kwam erbij. Jij ontpopte je tot een echte baby fan. Als je ’s morgens opsta wil je eerst Emile knuffelen. Emile moet tijdens het aankleden altijd op JOU bed. Je speelt graag ‘tiedeboe’ met Emile, draagt hem door heel het huis en zegt regelmatig dat je wil dat Emile een baby’tje blijft. Ik ben benieuwd of jouw liefde voor Emile stand zal houden als hij wat groter en mondiger wordt. Want Arne wordt niet zo bejubeld… Hij is een leuk speelkameraadje en jullie kunnen je echt goed amuseren door kampen te bouwen in de zetel en parcoursen te maken voor knikkers en auto’s. Maar als Arne iets doet wat je niet aanstaat laat je dat héél duidelijk horen en voelen.

Je begint veel te begrijpen. Hoe dat zit met de hemel en Jezus, met spoken en kabouters is nog niet helemaal duidelijk. Maar dat er seizoenen zijn, de aarde rond is en wij daarop ‘kleven’, dat er planeten zijn en dat auto’s vervuilend zijn en plastiek slecht is, dat weet jij allemaal. En als je hoort dat er op de radio verteld wordt dat er iemand dood is gegaan, dan wil jij weten hoe dat komt. Je leergierigheid is prachtig en ik beantwoord graag al je vragen. Zullen we afspreken dat jij vanaf nu ook naar onze vragen luistert? Laat ons zeggen dat dat nog een werkpuntje is, ahum. Al had ik onlangs een doorbraak. Als ik begin af te tellen tot drie dan heb je precies plots door: ‘ah die wil dat ik dat nu meteen doe?’ Het zijn zo van die kleine dingetjes, je eigen handleiding zeg maar, die we nog altijd gaandeweg ontdekken.

Ik kijk al uit naar wat we nog van je gaan leren!

dikke kus,

je mama

2 gedachten over “Verjaardagsbrief aan Joris: 6 jaar!

  1. Gelukkige verjaardag Joris 6jaar wat een grote jongen je al bent en je mama heeft dat weer netjes neergepend hoe je waart aan 6 jaar .zodat jij dat later zelf kunt lezen. Fijn zo’n mama te hebben. Veel plezier nog ? meme

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *