Dag 1: tussenstop in Amsterdam

Van Antwerpen naar Amsterdam, 164 km (met de auto), ovenachtingsplaats : hostel ‘Via Amsterdam’

Ergens in het voorjaar begon het te kriebelen om weer op fietsvakantie te gaan. De laatste keer dateerde twee jaar geleden en was een groot succes geweest. Joris vroeg nadien nog vaak wanneer we nog eens naar Polen gingen.

Ondertussen was er wel een derde kindje bijgekomen, extra treklast + extra bagage dus! Bagage en slaapgerief voor 5 personen trekken plus drie kinderen dat leek ons niet onmogelijk, maar toch lastig met de uitrusting die we hebben. Andere fietsen en tent kopen was een optie, of hulp inschakelen voor het bagagevervoer. We opteerden voor het laatste.

Via een oproepje op Facebook kregen we veel tips. Ik som ze hier even op voor de geïnteresseerden: www.tipiskamperen.nl, de tipi wordt voor jou verplaatst naar de volgende camping en bagage gaat mee, www.cycletours.nl, verschillende bestemmingen in Europa, Vos travel, Pharos reizen, fietsfun. Wat we kozen lees je morgen, want vandaag begonnen we met een dagje Amsterdam!

Rust en natuur vind ik het leukste maar een bruisende stad zo nu en dan maakt een vakantie voor mij helemaal compleet. En waarom niet de moeite nemen om even te stoppen in plaats van al die mooie steden gewoon voorbij te razen naar je bestemming? Ik heb onze keuze in ieder niet beklaagd. We parkeerden onze auto, namen de metro naar het centrum (een belevenis op zich) en trokken van daar door de stad. De Gay Pride had de dag voordien de stad ingepalmd en daar waar nog wat sporen van te zien. We genoten van een tochtje op de grachten van waaruit we een goed zicht hadden op de mooie huizen en woonboten, soms mét groendaken! Kapiteins van dienst waren Joris, Arne en Emile 🙂 De mensen in Amsterdam zijn allemaal heel vriendelijk en behulpzaam, zeker voor reizen met kinderen is dit een echt pluspunt van de stad.

Een tweede hoogtepunt was de waterspeeltuin op het dak van NEMO, het museum voor wetenschap en techniek. In het museum zijn we zelf niet binnen geweest maar via een lange trap kan je het schuine dak beklimmen waar je een waterspeeltuin vindt zoals in park spoor Noord bij Antwerpen.

Leuk weetje, bij een speeltuintje kwamen we een speciaal verkeersbord tegen: verboden jointjes te roken 🙂 Volgende keer neem ik zeker een foto!

1 gedachte over “Dag 1: tussenstop in Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *