Dag 2: groen en gezellig Amsterdam

Amsterdam-Borger, 193 km (met de auto), overnachting op natuurkampeerterrein Borger

Ondanks de vermoeiende dag gisteren begon de dag voor ons vroeg vandaag (kleine kindjes, zucht). We namen de metro naar het centrum en van daar de ferry over Het IJ. Tijdens de spits zijn er daar 5 ferryboten die heen en weer varen zodat de wachttijd maar 3 minuten is! Stel je dit eens voor in Antwerpen. Daar aangekomen bleek alles nog gesloten maar we vonden uiteindelijk toch een cafétje bij een Hostel voor een koffie en warme chocomelk. Er was tijd voor wat kunst, moderne gebouwen en een mooi uitzicht.

Terug in het centrum bleek de Jordaan ook heel leuk. Gezellige winkeltjes langs de grachten waaronder het Tulpen Museum. Het museum zelf gingen we niet binnen, aan de collectie tulpenbollen in de winkel had ik al genoeg om te bewonderen. Ik kocht er enkele bolletjes van de oorspronkelijke wilde tulp uit het verre Oosten, ‘Aladdin’s Carpet’. Deze bollen kan je gewoon in de grond laten zitten om te verwilderen. Een beetje verder was er zelfs een hele bloemenmarkt met voornamelijk tulpenbollen.

De autorit naar Drenthe verliep rustig en daar aangekomen stond onze tipitent klaar! Uit de vele mogelijkheden voor fietskamperen met bagagevervoer kozen we namelijk Tipiskamperen uit. Lukas zorgde voor vriendelijk ontvangst en toonde wat er allemaal aanwezig was. De tent is ruim, je kan er gemakkelijk met 5 in slapen en dan is er nog ruimte voor bagage, tafeltjes en stoeltjes,… bovendien kan je gewoon rechtstaan. Echte luxe. De camping zelf overtreft ook onze verwachtingen. Deze ligt in heidegebied en is niet super groot maar er is toch voldoende plaats voor iedereen. Er is een speeltuintje met schommel, zand en water om te kliederen en het sanitair is ook heel modern en proper. Kortom, we konden met gerust hart op onze zacht matjes in slaap vallen.

(Veel natuur betekent hier ook slecht internet, op zich geen probleem maar voor foto’s zal je mijn instagram account moeten bekijken)

1 gedachte over “Dag 2: groen en gezellig Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *