Dag 3: Hunebedden en boomtoppen in Borger

Borger, 15,5 km gefietst, 4 km gewandeld, overnachting op natuurkampeerterrein Borger

Vandaag bleven we in Borger om de streek te verkennen.

Er blijken hier heel wat hunebedden te zijn. Een hoop stenen om op te klauteren voor de kinderen, een impressionant staaltje cultuur voor ons. 5000 jaar geleden werden deze stenen op elkaar gestapeld door onze voorouders om als grafplaats te dienen. Een mysterie hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben.

Wat boodschappen konden ook niet ontbreken, het setje bandenherstelgerief dat we klaarmaakten bleek vergeten te zijn en ook de tandpasta ontbrak (1-1 dus tussen Thijs en mij 🙂 ).

In de namiddag trokken we naar het boomkroonpad. De toer start met een kleine interactieve tentoonstelling over het bos waarna je eerst zogezegd tussen de wortels van de bomen wandelt en vervolgens met een trap tussen de boomkronen uitkomt. Tussen en net boven de boomtoppen wandelen, het is eens iets anders en zeker voor kinderen heel leuk. Terug beneden kan je kiezen uit verschillende wandelingen om de omliggende bossen te verkennen. Zo komt het dat we vandaag ook ruim 4 km te voet aflegden. De natuur is echte heidevegetatie met vennen en veel lariksen, we waanden ons af en toe in de Kalmthoutse heide.

Het enige lastpuntje is de wespen. Zodra je buiten eten bovenhaalt komen ze af. Heel lastig om zo rustig te eten, maar gelukkig is er in onze tent ruimte genoeg om daar te eten.

(Voor foto’s neem een kijkje op mijn instagram of de instagram van Thijs)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *