Dag 4: De fietshemel Drenthe

van Borger naar Lhee, 42 km gefietst, overnachting op natuurcamping Lheeder Zand

Onze eerste fietsdag en het valt meteen op hoe perfect Drenthe is voor fietsers, de fietspaden zijn gewoon geweldig! Overal is er een asfalten fietspad op 3 m van de autoweg. Eerst hadden we dit niet door, het was een rustige weg en België gewoon zijnde fietsten we op de weg, tot we dus door hadden dat er nog een apart fietspad was ook. De wegen zijn bovendien plat, heel uitzonderlijk is er een zachte helling. Het enige dat ons als fietsers soms dwarszit is de wind. In de vlakte kan die het fietsen serieus bemoeilijken. Het merendeel van de tocht vandaag ging echter over bosgebied waar we er geen last van hadden.

We fietsten door Boswachterij Grolloo waar we even de drone bovenhaalden op een mooi stukje waar het fietspad door een ven liep. Bij een uitkijktoren hielden we even halt. We passeerden veel paarden, koeien en schapen. Maïsvelden, aardappelen, en meerdere velden waarvan ik denk dat er bloemen geoogst worden, witte lelies volgens mij. Maar het merendeel is natuurgebied en het aantal andere fietsers die we tegenkwamen konden we op één hand tellen. Dat maakt het eens zo bijzonder dat er speciaal fietspaden aangelegd zijn door deze mooie natuurgebieden met geregeld picknickbanken om uit te rusten. Het voelt echt Koning Fiets 🙂

Toen we ons ’s middags op één van die bankjes geïnstalleerd hadden om onze pistoletjes op te eten begon het plots te gieten. Even plots was het 10 min later ook gedaan en nog even later waren we ook weer helemaal opgedroogd door de wind en de zon.

De plaats waar we nu overnachten is wat eenvoudiger dan de vorige camping. Geen familiedouches, geen WC-papier (maar daar heeft Lukas aan gedacht), maar toch een klein speeltuintje. Die Nederlandse vriendelijk ontbreekt nergens.

(geen Wifi hier en ook de GSM verbinding is vaak traag, foto’s vind je terug op instagram: natuurlijksofie en tvandenbrande)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *