Dag 5: we gingen niet fietsen maar…

Lhee, 20 km gefietst, overnachting op natuurkampeerterrein Lheederzand

Een rustdagje vandaag, waarop we toch ruim 20 km fietsten. Ja stilzitten is ons ding niet. De dag begon met een ontbijt, wat in de hangmat hangen, een tas koffie, veel spelletjes Uno en … plannen maken voor de dag.

We hadden als tip gekregen om pannenkoeken te gaan eten in De Bospub, vlakbij ons kampeerterrein. Uiteraard gingen we daar met de fiets naartoe aangezien onze auto aan onze vorige kampplaats bleef staan. Van daaruit trokken we naar het bezoekerscentrum van het Nationaal Park Dwingelderveld. Een prachtig gebouw met groendak en oh zo’n interessante boeken. Ik koos er ééntje (Pluk Almanak van Claus Meyer) en de rest (Bloemen met smaak van Anna Koster en Een tuin voor Bijen & Vlinders van Albert Vliegenthart) staan gefotografeerd in mijn gsm geheugen voor mijn volgende Bib bezoek. Aan het bezoekerscentrum was een leuk kronkelpad waar de kindjes op speelse manier met de natuur kennis konden maken. Ik onthoud vooral de haag van wilgentenen. Een beetje zoals een wilgenhut maar dan een mooie dichtgegroeide haag van wilg. Nog een leuk ideetje was een tunnel gemaakt van betonijzers met daarover braamstruiken. Iemand een tuin waar ik dit allemaal kan uitproberen?

Vervolgens ging de tocht door het Nationaal Park naar een ‘schaapskooi’, moderne stallen waar de schapen die de heide begrazen overnachten. En tenslotte, via een ommetje langs één van de radiotelescopen die in dit gebied staan en deel uitmaken van netwerk dat een supertelescoop vormt, naar onze tent.

Voor wie benieuwd is hoe we dat toen, met 3 kinderen op de fiets rondtrekken, onze opstelling is meestal als volgt: Joris in de Weehoo aanhangfiets, Emile en Arne in de Croozer fietskar. Emile ligt nog in het hangmatje zodat hij onderweg een dutje kan doen. Gisteren hing de fietskar bij mij aan, vandaag wisselden we en daar ben ik toch wel blij mee. Een fietskar weegt gewoon veel zwaarder en is logger om te trekken. We doen dit allemaal trouwens op eigen kracht, mijn geweldige e-bike bleef thuis en ik haalde mijn oude vertrouwde fiets nog eens boven voor deze reis.

(Wegens slechte verbinding verwijs ik naar mijn instagram en die van Thijs voor foto’s. We vermoeden dat de slechte gsm verbinding misschien iets te maken kan hebben met de radiotelescopen die hier staan, in de buurt daarvan is gsm gebruik verboden.)

2 gedachten over “Dag 5: we gingen niet fietsen maar…

  1. en is de tipi tent droog gebleven? en iedereen goed geslapen ?
    wat ga je doen alsze nog zwaarder worden ?
    misschien heb je ideetjes voor mijn nieuwe optrekje ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *