5 redenen om een blogger mee op citytrip te nemen

“Zal ik de blog een dagje overnemen om een blik achter de schermen te gunnen?” Het idee kwam spontaan in me op toen ik Sofie op de bureautafel van onze hotelkamer zag klimmen om uit het raam een leuke foto te nemen voor Instagram. Sofie was direct akkoord – het gaf een extra dagje rust in het 40 dagen bloggen–  en ik begon verhalen te verzamelen in Charleroi. Wat zijn de voordelen van op citytrip gaan met een blogger?

een van de 20 secondenfilmpjes die ik elke dag maak in het 20 secondenexperiment

 1. Bloggers gaan altijd op zoek naar leuke plekjes
 2. Ecologisch reizen is de insteek van Sofie haar blog, dus konden we moeilijk op het vliegtuig springen richting Lissabon. Na heel wat denkwerk werd het Charleroi, en ik moet toegeven, het was de moeite waard.

 3. Foto’s maken was nog nooit zo grappig
 4. Een leuke coverfoto zoeken voor je blogpost, niet altijd even gemakkelijk. Tot dat blijkt dat ons raam van het hotel een prachtig zicht geeft op het station van Charleroi. Voor ik het doorheb staat Sofie op het bureau, en hangt ze uit het raam om deze prachtige foto te maken.

 5. Je krijgt overal allerlei sponsordeals aangeboden
 6. Dat hoopte ik toch stiekem op voorhand, dat Sofie aan de ingang van het museum herkend zou worden en spontaan de rode loper werd uitgerold. Of dat op restaurant we er een aperitiefje van het huis bij kregen om iets positief over het eten te schrijven. Blijkbaar zijn bloggers niet zo’n BV’s als ik dacht (of toch niet tot in Charleroi) en hebben we braaf overal betaald. Sofie haar blogreeks over citytrippen in Charleroi is dus geen betaalde advertentie.

 7. Voor je gaat slapen of op een dood moment is het altijd heerlijk terugblikken naar wat we al allemaal beleefd hebben.
 8. Er viel heel wat te beleven in Charleroi. Ondanks Sofie haar systeem om ideeën bij te houden bleek dat het toch regelmatig nodig was om even terug te blikken naar wat we allemaal beleefd hadden om het verhaal op een rijtje te krijgen voor hier op de blog. Eén ding is in ieder geval zeker: het worden meerdere berichten. Een blogster mee hebben op citytrip geeft dus heel wat leuke herinneringen aan je reis. En als we niet aan het terugblikken waren, dan speelden we een spelletje scrabble.

 9. Citytrippen in eigen land is gewoon leuk
 10. Niet direct een reden om een blogger mee op citytrip te pakken, maar wel een reden om erop uit te trekken. Heb je elke stad in België al eens bezocht? En daar moeten we eerlijk gezegd nee op antwoorden. Dus pak die kaart van België er bij en plan je volgende citytrip. Het hoeft geen heel weekend te zijn, misschien kan het ook als micro-adventure?

11 gedachten over “5 redenen om een blogger mee op citytrip te nemen

 1. Proficiat Thijs eindelijk iemand die zegt ik ga kijken naar al het moois in mijn land en er is veel moois te zien , mooie steden mooie muzeas dat merk je trouwens aan al die toeristen die ons land overspoelen om steden te bezichtigen waaronder charlesroi ennn….nn brussel en die laatste is een prachtige stad en die niet als vuile stad te bestempelen vooraleer er ooit een voet in te hebben gezet ik zou zo nog lang kunnen doordrammen we hebben een mooi land. Dat wil niet zeggen dat we niet over onze grenzen mogen kijken….

 2. Sinds ik zelf probeer wat te bloggen en vrij actief of IG ben, in de zin van dagelijks een foto, merk ik dat ik met nog een opener blik en nóg geïnteresseerder naar dingen kijk of gemakkelijker mensen zal aanspreken om het hoe en waarom te weten, tot hiertoe alleen maar voordelen dus! En ja, een mens hoeft het heus niet altijd ver weg te zoeken, nog zoveel mooie plekjes dichtbij te ontdekken!

 3. België is inderdaad een leuk land. Ik als West-Vlaming vertoef vaak in Brugge en Gent en dat zijn prachtige steden. Ook Ieper, Antwerpen en Leuven zijn mooi. En dan vergeet je nog de (Vlaamse) Ardennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *