Dag 9: inpakken en nog een mooi afsluiter

van Borger via Ruinerwold naar Antwerpen, 343 km (met de auto)

We zouden gewoon inpakken en dan, via een korte tussenstop bij een kinderboerderij, naar huis rijden. Het liep allemaal een beetje anders.
Al onze spullen en kleren in valiezen en zakken stoppen was geen probleem, maar we moesten ook de fietskar én aanhangfiets mee in onze koffer krijgen. Bij het uit elkaar halen van de aanhangfiets gingen de pedalen er niet meer af, dat veroorzaakte toch een klein beetje stress bij Thijs want hoe gingen we die nu in de auto krijgen. Lukas van Tipiskamperen.nl probeerde nog even te helpen met wat WD40, het wondermiddel voor alles dat vast zit :), maar het mocht niet baten, de pedalen zaten muurvast. Het begin van wat gepuzzel. Het stoeltje van de aanhangfiets werd dan maar helemaal uit elkaar gehaald en zo paste het allemaal nét in de auto! Onze fietsen kwamen op het fietsrek achter de auto en we konden vertrekken.

We hadden een tip gekregen dat er een leuke kinderboerderij in de buurt van Meppel was. Omdat dit niet heel ver om was besloten we daar nog even naartoe te gaan, en na een korte middagpauze naar huis te gaan. Daar aangekomen bleek ‘een kinderboerderij’ een beetje een onderschatting te zijn van De Drentse Koe. Het was een gigantische binnen- en buitenspeeltuin voor kinderen! Er waren trampolines, luchtkussens, speelgoedtractors, grote blokken, glijbanen, een waterspeeltuin, zand met water, nep paardjes om op te rijden, … Ik denk dat er alles was wat kinderen maar leuk kunnen vinden. Je moest wel inkom betalen maar de prijzen voor het eten en drinken vielen goed mee. Nog een meevaller op onze laatste dag dus.

Nu zijn we onderweg naar huis. Een lange autorit blijkt ideaal om nog wat te bloggen. Ik heb onze Chromebook om op te typen en wanneer er een blogpost af is gebruik ik mijn gsm om een Wifi hotspot te maken zodat ik hem online kan zwieren. Zo deed ik dat ook tijdens de reis op de campings, allemaal zonder Wifi. Een powerbank zorgt voor wat extra stroom. We hebben er één met zonnepaneel maar opladen met de zon doet hij toch niet zo goed, waarschijnlijk is het paneeltje wat te klein. . Met stroom werkt hij wel prima.

De reis zit er nu op. Binnenkort plan ik nog een klein overzicht van onze reis en de beste plekjes in Drenthe, met foto’s!

(Foto’s van vandaag zijn te vinden op instagram van natuurlijksofie en tvandenbrande.)

2 gedachten over “Dag 9: inpakken en nog een mooi afsluiter

  1. Wrelkomthuis een heel avontuur zo’n fietsvakantie met 3 kindjes van 6 5 en 1 jaar + aanhangkar + tenten en alle änďsre zaken die je nodig hebt.
    De kindjes zullen ervan genoten hebben, papa en mama zullen moe zijn van hun kindjes in het oogt te houden nog eens profitiat????

  2. Pingback:Fietsvakantie in eigen land – Natuurlijk Sofie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *