Fietsvakantie in eigen land

Ik weet het, het is lang gelden. Heel lang zelfs! De reden dat ik het hier zo stil was is een gebrek aan tijd. Drie (kleine) kindjes en 2 jobs maken dat er niet veel tijd overblijft. Maar hier ben ik dus weer. Wij vertrekken zaterdag weer op fietsvakantie en ik kan niet laten om hierover te bloggen. Hopelijk zijn jullie even blij om onze verslagjes te lezen als ik om ze te schrijven.

Ik blijf fietsvakanties de leukste manier van reizen vinden en onder de huidige omstandigheden kan dit gelukkig allemaal. Wij blijven dit jaar in eigen land (met een klein stukje over de grens met Nederland) wat het vertrek heel gemakkelijk maakt. Geen fietsen die in de auto moeten zoal bij onze toch in Drenthe, niet met fiets en kar op de trein zoals bij Vézelay, gewoon thuis starten en aankomen.

tuinkamperen

Fietsen in eigen land brengt wel andere uitdagingen: overnachtingsplaatsen vinden. België is geen echt kampeerland dus waar slaap je dan? Wij stellen al enkele jaren onze tuin open voor kampeerders dus de oplossing lag voor de hand. Wat rondhoren bij vrienden en familie leverde meteen enkele tuinen op. Het lijkt ons alvast leuk om op vakantie wat tijd door te kunnen brengen met vrienden. Bovendien is zo’n tuin veel rustiger dan de standaardcampings. Op basis van deze tuinen stippelden we een route uit en om de gaten op te vullen doen we beroep op 2 nieuwe websites die tuinkamperen mogelijk maken: campspace (de opvolger van GoCampr) en Welcome to My Garden. We logeren een nachtje in de abdij van Postel en steken even de grens over met Nederland om daar 2 natuurcampings te bezoeken. Of dit allemaal een succes wordt zal je hier de komende 2 weken kunnen lezen.

bullitt bakfiets

Onze uitrusting is dit jaar serieus verandert. Dat heeft alles te maken met Thijs zijn nieuwe bakfiets (een Bullitt) en het feit dat Joris (7 jaar) deze reis volledig zelf gaat fietsen (op zijn Woom, een lichtgewicht kinderfiets)! De bakfiets is eigenlijk vooral voor bagage (tenten, kleding, eten,…), met achterop een gewoon fietsstoeltje voor Emile. Arne mag bij mij aanhangen in onze Weehoo aanhangfiets. Tijdens de lockdown zijn we vaak gaan fietsen en hebben we gemerkt dat Joris op een namiddag vlot 16 km kan fietsen, we hebben onze route dus aan hem aangepast en zullen rond de 20 km per dag fietsen. In totaal staat er ons 250 km te wachten gespreid over 2 weken. Spannend 🙂

1 gedachte over “Fietsvakantie in eigen land

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *