Dag 1 en 2: Mechelen en omstreken

dag 1: Wilrijk-Mechelen,27 km, overnachting op domein ‘De Nekker’

De dag voordien hadden we alles ingepakt, een hele onderneming om alle spullen te verzamelen en te selecteren. Gelukkig lukte het ons alles mee te nemen dat we nodig hadden, enkel de drone moesten we spijtig genoeg thuis laten. Dit jaar dus geen luchtfoto’s en filmpjes


De dag zelf stonden we om half negen klaar om te vertrekken (lang leve kindjes die vroeg wakker zijn). De eerste meters gigen vlot, tot we aan de eerste verkeersdrempel kwamen. Mijn voorwiel kwam gewoon los van de grond waaroor ik alle controle over de fiets verloor. Dit kwam door het gewicht van de aanhangfiets die op mijn bagagedrager duwde. De eerstvolgende fietsenmaker was gelukkig niet ver en een andere zadelpen (zonder vering) en tussenblokje loste het probleem op, pfieuw.


De tocht ging verder probleemloos. we hielden halt bij een speeltuintje en aten onze lunch bij een volgend speeltuintje, met mooi parkje vol bijenvriendelijke planten hoera! Het begon stilaan heet te worden maar kort na de middag kwame we al aan op onze eindbestemming, recreatiedomein  De Nekker. Een echte topper voor de kindjes want een echte waterspeeltuin! Daar hadden we afgesproken met vrienden om nachtje in een kabine op het domein te slapen. In 2014 stonden we er al eens met de tent maar dat kon nu niet. De kabines zijn eenvoudig maar het sanitair is echt heel goed en de locatie scoort natuurlijk het meeste punten. Het was een leuk weerzien. Aangezien live contacten toch boven social media gaan verscheen er dus gisteren geen blogpost.

Dag 2: Mechelen-Muizen, 13 km, overnachting op paalkamping Arcadia-Muizen

Ondank dat iedereen gisteren laat ging slapen begon de dag weer vroeg. Na een lekker ontbijt gingen de kinderen weer op weg om alle speeltuinen te verkennen. In de voormiddag was het wat bewolkt maar tegen de middag kwam de zon erdoor, tijd voor nog een laatse duik in het meer. 


Na de middag klommen we weer op onze fiets met maar een klein tochtje in het vooruizicht. Arne viel al snel in slaap op de aanhangfiets maar Emile vond nog steeds alles te boeiend om een middagdutje te doen. De paalkamping was niet zo gemakkelijk te vinden, bleek dat we aan de foute oever van de Dijle zaten. Na een kleine omweg kwamen we dus aan op onze bestemming. De kampeerplek maakt onderdeel uit van een samentuin van Velt en heeft enkel een waterpompt en composttoilet.Je mag er ook maar met een beperkt aantal mensen staan, 1 dag voordien vraag je een plek aan. Bij aankomst stond er al een papa met twee tieners te sukkelen met het opzetten van een reusachtige tent, hij vroeg bezorgd hoe groot onze tent was. Vlot zetten wij onze twee kleine tentje op waarmee hij gerustgesteld was 🙂 Het was hun eerste kampeerervaring. Naast deze mensen loopt er ook een kip rond en is er een weide met 3 mooie ezels. Tot nu toe allemaal muisstil.


Wanneer ik dit typ koelt het eindelijk een beetje af en liggen de kindjes in de tent. Meer kan er niet van gezegd worden want er is nog veel beweging en Emile heeft nog veel te vertellen. We zijn benieuwd wanneer de vermoeidheid gaat toeslaan, warschijnlijk wordt het morgen een stille fietstocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *