Dag 5 en 6: Tessenderlo, rustdag op het water

Dag 5: Westmeerbeek – Schoot, 24,5 km, tuinkamperen (bij vrienden)


De route vandaag was een heel stuk mooier dan de omleiding die we gisteren volgden. De akkers maakten stillaan plaats voor het bos-en heidegebeid rondom de abdij van Averbode. Een kleine helling hoorde daar ook bij. 


Even pauze bij een terrasje om de eerste 100 km van onze route te vieren. We zij vooral heel trots op Joris! Het was op voorhand moeilijk inschatten hoe hij het fietsen zou vinden maar eigenlijk gaat dat heel vlot (lees de hoeveelheid zeuren valt heel goed mee :p). Hij heeft een kilometerteller waarop hij kan zien hoe ver we al gefietst hebben en hij weet hoever we die dag moeten. Hij rekent dan zelf uit hoeveel we nog moeten fietsen. De afstanden lopen soms op tot 25 km maar dat doet hij toch vlot en als hij echt wil rusten dan zoeken we daar een plaatsje voor. De mooi gerenoveerde abdij terugzien loonde onze inspanningen en uiteraarde hoorde daar een bezoekje aan de ‘lekdreef’ bij. Vakantie=ijsjes.

Dag 6: Rustdag in Schoot, 2.5 km met vlot gevaren, 25 km gefietst

Om zeven uur opgestaan en ons snel klaargemaakt want om 9u werden we verwacht bij het vlot! Lang leve toevallige ontmoetingen 😉 Daar gingen we uiteraard met de fiets naartoe, helemaal een rustdag was het dus niet. De fiesten werden in de camionette van de vlottenverhuurder gestoken en naar de eindbestemming gebracht. Een goede service van hen want ook het traject was bespreekbaar en werd voor ons aangepast naar een dichtbijgelegen punt. Daardoor kwam het dat onze tocht over de Grote Nete door natuurgebied ging. De oevers waren prachtig! Een combinatie van riet, gele en paarse bloemen, veel libellen,… Mijn onhandigheid in het achterhoofd en het feit dat er al iemand van ons in het water was gevallen bij een botsing met een steen, besloot ik mijn smartphone toch veilig weggestopt te laten. veel foto’s zijn er dus niet.


Een kleine 2 uur later kwamen we aan op onze bestemming en keerden we met de fiets weer naar onze tenten. Zo zagen we de oevers ook nog eens van de bovenkant.De rustdag werd verder gevuld met het wassen van kleren en lezen terwijl de kindjes zich amuseerden met de kindjes van onze vrienden. Speelkameraadjes zijn het beste speelgoed.


Het nieuws over de stijgende corona besmettingen maakt onze reisplannen wat onzeker. Als het nodig is kunnen we onze fietsvakantie altijd stopzetten en inkorten of vervoer naar huis regelen, al hoop ik dat dat niet nodig zal zijn. Morgen logeren we helemaal alleen in een bos van kennissen, coronaproof kamperen dus. We doen ons best om onze  contacten zo veel mogelijk te beperken en hopen zo dat het coronavirus onder controle blijft.

1 gedachte over “Dag 5 en 6: Tessenderlo, rustdag op het water

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *