Dag 7, 8 en 9: Abdij van Postel als afsluiter

Dag 7: Schoot – Ham, 21,3 km, overnachting in het Gerees bos (stukje bos van kennissen)


Vandaag namen we afscheid van onze vrienden in Schoot en reden we verder. De fietstocht ging langs een oude spoorweg, een mooi breed fietspad wisselde zich af met stukjes grindspoor maar allemaal door prachtige natuur. 


Ons dichtbevolkt landje maakt het gemakkelijk om rustplaatsen te vinden. Eerst hielden we halt aan een skatepark, voor onze middagpauze stopte we aan een pleintje waar een bus stond, omgebouwd tot samentuin. Het is wel gemakkelijk, al die bankjes, al vind ik picknicken in de natuur toch nog net iets leuker/specialer.

Die rust vonden we op onze overnachtingsplaats in een stukje (privé)bos. Ik schrijf hier dit stukje tekst met het geluid van een specht en fluitende vogeltjes op de achtergrond met naast mij een tas thee. Een welkome afwisseling voor de drukte overdag.

Dag 8: Ham – Mol, 23,6 km, overnaching op camping Zilvermeer

We nemen afscheid van ons stukje bos en fietsen verder richting Mol. Zoals altijd gebruiken we de fietsknooppunten om onze route te bepalen. Meestal levert dit mooie en rustige routes op door bossen of langs akkers. Maar als die er niet zijn is het alternatief villawijken en daarvan hebben we er vandaag veel gezien.

Bij aankomst begint het een beetje te druppelen maar echt regenen doet het gelukkig niet. We zetten de tent op en gaan het domein verkennen. Het zilvermeer is ook een provinciaal domein (het derde al op onze route!) en is veel groter dan de Nekker. Er is dan ook een reusachtige camping, een groot meer voor watersport, allemaal randactiviteiten zoals go-carts en minigolf en een kleiner meer met waterglijbanen en zandstrand. Bij dat laatste zetten we ons neer en kijken we toe hoe de kindjes zandkastelen maken.

’s Avonds bereiden we onze terugkeer naar huis voor. Normaal gezien zouden we nog een week doorgaan, maar met de stijgende corona besmettingen vinden we het fout om te blijven rondtrekken. Het is moeilijk om op een grote campings met gedeeld sanitair besmetting te voorkomen, zeker met kleine kinderen die overal aankomen. Bovendien doet buikgriep de ronde in ons gezin… Joris was het eerste slachtoffer, we vermoeden dat hij het virus op kamp opgelopen heeft, toen hij bijna genezen was waren Arne en Emile aan de beurt. En ik blijf helaas ook niet gespaard. Veel vuile was en gebroken nachten als resultaat. Dan maar beter thuis uitzieken.

Dag 9: Mol – Postel – Mol, 36,7 km, overnachting thuis

Vanavond zouden we in Postel overnachten. Dit gaat niet door want we hebben besloten naar huis terug te keren. Toch wil ik de abdij graag zien (Thijs is er al vaak geweest) dus fietsen we naar daar om vervolgens naar het station van Mol terug te fietsen.

De route naar Postel loopt grotendeels langs het kanaal wat aangenaam fietst. De omweg naar Postel vond ik zeker de moeite waard. De abdij is mooi gerenoveerd en er is een kruidentuin met volgens mij meer dan 100 verschillende planten waar overal informatie bij staat over hun geneeskrachtige eigenschappen. Ik zou er uren kunnen doorbrengen, helaas gaat dat niet bij gebrek aan een WC 🙂

Ook de route naar het station van Mol loopt langs het kanaal. We stoppen even bij de Sas4-toren die Emile helemaal zelf naar boven klimt, waarna hij vol bewondering is voor de boten. Hoewel het vandaag een langere fietsroute is doet Joris dat goed, we komen mooi op tijd aan aan het station waar we de fietsen op de aanhangwagen van Thijs zijn papa laden. Zelf nemen we de trein en de bus naar huis, nog een mooie afsluiter voor de kindjes want dat hebben ze nog niet vaak gedaan.

Hoewel het een mooie fietsvakantie was blijft het wel jammer dat we ze niet hebben kunnen afmaken. Maar nu blijkt dat de fietsen goed op een aanhangwagen passen, borrelen er al nieuwe plannen op. Misschien dat we het volgend jaar weer een beetje verder wagen, Zweden of Denemarken staan nog op ons verlanglijstje…

6 gedachten over “Dag 7, 8 en 9: Abdij van Postel als afsluiter

 1. Vind het heel leuk jullie te volgen Joris is een super grote jongen heeft dat zeer goed gedaan. Het bracht ook herinneringen bij mij op want tijdens mijn lager middelbaar gingen wij de school H.Famile daar op retraite of op beziening.
  Spijtig dat jullie vroeger naar huis zijn gekomen door die Corona virus maar zeer wijs.

 2. Hey Sofie,
  Dat zag er echt een toffe tocht uit. Wat jullie gehad hebben, hebben jullie toch maar mooi gehad. Een dikke pluim voor Joris én voor de ouders, want zo fietsen met drie kleine kadeekes is toch een uitdaging. Wij deden al een lange fietsreis solo, daarna wat kortere tochtjes met twee kleintjes, maar nu ze met drie zijn toch enkele jaren een break genomen, tot grote spijt van mijn man die dat wel nog altijd ziet zitten. Ik vind het best moeilijk wanneer ze te oud zijn om lang in de fietskar/stoeltje te zitten, maar te jong om al de hele weg zelf te trappen.
  Ik ben al benieuwd waar jullie volgend jaar naartoe gaan.

  1. Het was inderdaad een mooie reis waarbij we ons allemaal geamuseerd hebben. Doordat we maar 20 km per dag fietsten viel het stilzitten goed mee voor de 2 jongsten. We reden elke dag 3 blokjes van ongeveer 35 min, er was dus nog veel tijd om tussendoor te spelen. Misschien vinden jullie volgend jaar ook een fietstempo dat bij jullie gezinssamenstelling past 🙂

 3. Leuk jullie verhaal te lezen ? Lijkt me niet evident met 3 kleine kindjes! Jammer dat jullie vroeger zijn moeten stoppen, maar inderdaad slimme beslissing. Hopelijk genieten jullie nog verder van de (gezonde) vakantie!

  1. Dankje, ik denk dat op reis gaan met kleine kindjes altijd wat aanpassing vraagt en op deze manier konden we toch ook nog doen wat we graag doen namelijk fietsen :p Jullie ook nog een fijne vakantie gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *